Stedet for de gode oplevelser! - Bedriftsmelding
RSS

Siste innlegg

Er du konflikt kompetent?
Og Efteråret kom med GLÆDE!
En hyllest til hylleblomsten!
Forskjellig - så herlig!
Om å finne tonen...

Kategorier

april/mai
April/mai 2013
Februar 2013
Januar 2013
JIPPI ! August/september 2013
Juni/Juli 2013
Mars 2013
oktober
drevet av

Min blogg

Om å finne tonen...

Vi har alle en egen tone i oss, en tone vi oftest ønsker skal klinge vakkert. Vi fødes med vår egen helt spesielle tone som vibrerer og samhandler på forskjellige måter med toner i alt og alle rundt oss. Hele livet bærer vi på vår egen helt unike klang, som noen ganger lyder svakt og forsiktig og andre ganger høyt, klart og målrettet. Innimellom er kanskje denne tonen på leting etter å vibrere og være i samklang med andre rundt seg, og da forsvinner den inn i et mylder av lyder eller også infiltrerer seg og evner å bli til noe større.
Jeg kjenner på at jeg har en tone i meg, som gleder seg over å klinge med andre. Ikke bare er det spennende å oppleve hva som skjer ut ifra hvilken tone jeg sende ut til mine omgivelser….men det å bli lyttende til hvilken tone som er i mennesker rundt meg. Hvordan klinger vi sammen? Er det harmoni eller disharmoni? Hvordan jobber vi sammen? Hvordan lever vi sammen? Hvordan lytter du til din egen tone, tonen hos dine barn….eller til din bror, venn, kollega eller kone? Hvis du skulle synge din egen tone….det livgivende vibrerende som ligger i deg….hvordan ville den høres ut? Og hvordan ville det være å synge den høyt for deg selv, eller hvis du er skikkelig modig, synge den høyt for dine venner? Ville den vært en stille smygende humming, eller kanskje et voldsomt løvebrøl? Og kanskje ville denne tonen i deg forandre seg gjennom dagen og livet, men allikevel ha en grunnleggende energi eller leie. Noe som er deg!
Jeg kjenner at vårtonen tar tak i meg når jeg er på gården…massivt fuglekvitter, spirende blomster, lukt av jord og brakende sol, som gjør at jeg lukker øynene og automatisk tar et dypt innpust med et påfølgende forløsende utpust….og ah! Og denne tonen eller lyden er en del av det hele….ja, min verden vibrerer nå i et herlig samklingende vårorkester!
Så neste gang du står, sitter eller ligger og myser mot vårsola, med snø eller blomster rundt deg…uansett hvor du er, Norge, Danmark eller et helt annet sted. Så kjenn på tonen din, og gi lyd fra deg med et takknemlig aaah, en velklingende C eller ditt helt spesielle vårbrøl!! Og så i «nysgjerrighetens navn» lytt til alle tonene rundt deg og nyt opplevelsen av spennende klanger. Her kommer ønsket om at du får oppleve en lyttende klangfull vår med alt og alle rundt deg!
 
 
 
 

2 Kommentarer på Om å finne tonen...:

Kommentarer RSS
May Rinde on torsdag 26. september 2013 00.02
Så vakkert skrevet, Laila! Det var som om jeg virkelig kjente tonen inni meg... Du er et helt spesiellt menneske som får fram det beste i oss. Takk for at du er til!
Svar på kommentar
 
Laila on torsdag 26. september 2013 09.00
Så hyggelig kommentar du har lagt igjen her, May! Tusen takk!

Legg til kommentar

Navn:
E-postadresse: (Obligatorisk)
Hjemmeside:
Kommentar:
Gjør teksten større, fet, kursivert og mye mer med HTML-kode. Vi viser deg hvordan.
Post Comment