Stedet for de gode oplevelser! - Bedriftsmelding
RSS

Siste innlegg

Er du konflikt kompetent?
Og Efteråret kom med GLÆDE!
En hyllest til hylleblomsten!
Forskjellig - så herlig!
Om å finne tonen...

Kategorier

april/mai
April/mai 2013
Februar 2013
Januar 2013
JIPPI ! August/september 2013
Juni/Juli 2013
Mars 2013
oktober
drevet av

Min blogg

Forventninger...

Jeg kjente på forventninger denne helgen, eller rettere sagt, jeg ble bevisst at jeg bærer på forventning. Jeg smaker litt på ordet –Forvent, på dansk betyr jo dette direkte oversatt «å være bortskjemt»! vel, vel…Uansett,  jeg har forventninger til alt som kommer. Og det er denne behagelige, sitrende og lykkefølende opplevelse av forventning jeg gjerne vil dele!  (husk å trykke «mer….»)
I Danmark denne helgen, i alle fall her på gården, ga åpningen på februar et glimt av våren og det som skal komme. Egentlig slo den meg nesten overende. For etter en tidlig morgenrunde i rimet gress kom solen opp på den intens blå himmelen og varmet opp både folk og fe, og ikke minst alle fuglene som holder til i skogen her. Fasanen som flakset søvnig og skremt opp foran meg og hunden min etter å ha blitt overrasket av oss denne vakre morgenen. Da kom denne spesielle følelsen av forventning. Forventning over at noe er i ferd med å skje, jeg har den jo hver vår og blir like begeistret hver gang. Men nå kanskje enda mer….for egentlig hadde jeg vel ikke forventet at denne vår opplevelsen skulle komme så tidlig?
 I kinesisk filosofi (Feng Shui) går vi i disse tider fra vann elementet over i tre elementet, som lettest kan forklares med å gå fra det introverte til en ekstrovert fase. Om vinteren skal alt ligge i dvale og modnes som frø, for så å gå over i tre elementets vekstfase som har med seg ny energi og kraft. Nå er det den gryende start for å begynne å gjøre, og i dette ligger altså forventningen!
Så var det denne «vårdagen» på gården, som ble noe over all forventning!  En liten kjøretur unna gården var vi blitt oppmerksomme på et sted som reklamerte med italiensk vin og skinke…..noe vi absolutt måtte sjekke ut. Med en porsjon forventning gikk vi inn, for å bli gledelig overrasket! Stedet bugnet av vin og de deiligste italienske delikatesser. Løvtynne skiver av forskjellige skinker ble skåret opp mens vi i køen kunne nyte smaksprøver av både det flytende og faste.  Her kunne jeg stå i kø og drømme meg tilbake til ferien i Toscana for noen år tilbake….og kjenne på forventningene som ble til en spennende opplevelse. Så med Italia i handleposen satte vi snuta tilbake til gården.
Vi slo dørene på vidt gap, bar ut stoler, skinnfell og tepper for å flate ut og nyte denne overraskende formiddagen. Med musserende rødvin (noe jeg aldri har smakt før)og sirlige skiver av forskjellig skinker akkompagnert av et yrende fuglekvitter …..herlig! Hvem hadde vel forventet seg at smaken av Italia kunne bys i hagen på gården i Danmark den andre dagen i februar! Ikke jeg i alle fall. Men jeg tar imot nye opplevelser med forventning og nå vil jeg være enda mer oppmerksom på hvilke tanker jeg tar med meg inn i alle mine forventninger. Jeg velger å ha et ønske om å være oppmerksom i øyeblikket og å gå med et positivt blikk inn i enhver ny opplevelse.  Undersøkelser viser at det vi sier og det vi tenker er med på å skape endringer både inni oss og rundt oss. Så hvorfor ikke la seg begeistre og gå inn i forventningens fase med en tanke og en bevissthet om at alt er mulig!
 Dette vil jeg på det sterkeste anbefale i alle livets krinker og kroker, stier og veier. Vi har en forventning til hvordan dette året skal bli, dette forholdet, hvordan ungene gjøre det på skolen, svar på prøven fra legen, festen vi har invitert til og ikke minst akkurat denne dagen i dag… Så godt det kan la seg gjøre, ha forventninger med begeistring og glede…og i håpet ligger muligheten til å bli forvent!
 
 
 
 
Med ønske om at du får en «forvent» & forventningsfull vår!

5 Kommentarer på Forventninger...:

Kommentarer RSS
Siv on onsdag 6. februar 2013 10.19
Flott skrevet Laila og nydelige bilder. Gleder meg også til våren og til besøk på gården :-)
Svar på kommentar
 
Laila on onsdag 6. februar 2013 11.40
Takk for hyggelig tilbakemelding,Siv...og JA, jeg gleder meg også til å ta imot ditt besøk!


eli on lørdag 9. februar 2013 18.18
Å... når jeg leste dette så fikk det meg til å glede meg i forventning jeg og! for en fantastisk deilig stund det må ha vært i sola med italiensk mat og drikke :-) ja forventlinger er viktige! Store klemmer
Svar på kommentar


fjellcoachen on mandag 11. mars 2013 00.17
Her skapes forventninger om å få oppleve den gamle præstegård og omliggende herligheter.. Nydelig med vårimpulser her som gradestokken enda en kveld har krøpet under 20 minusgrader...
Svar på kommentar
 
Laila on tirsdag 12. mars 2013 12.44
Ja, nå får vi håpe kulden snart slipper taket...kanskje du får ta turen ned fra fjellets høyder mot det vide landskapet rundt Præstegården snart? Forskjellige perspektiver vet vi jo kan være spennende, Hedvig :))

Legg til kommentar

Navn:
E-postadresse: (Obligatorisk)
Hjemmeside:
Kommentar:
Gjør teksten større, fet, kursivert og mye mer med HTML-kode. Vi viser deg hvordan.
Post Comment