Stedet for de gode oplevelser! - Bedriftsmelding
RSS

Siste innlegg

Er du konflikt kompetent?
Og Efteråret kom med GLÆDE!
En hyllest til hylleblomsten!
Forskjellig - så herlig!
Om å finne tonen...

Kategorier

april/mai
April/mai 2013
Februar 2013
Januar 2013
JIPPI ! August/september 2013
Juni/Juli 2013
Mars 2013
oktober
drevet av

Min blogg

Mer tid.....JA Takk!

TID
 
 
 
 
Hva skjer når vi føler at tiden ikke strekker til? Hva er denne opplevelsen av at tid er noe som bare forsvinner? Ikke for sjeldent har jeg måttet ta meg selv i å klage at "jeg har ikke tid" eller "åh, skulle ønske jeg også hadde tid til å gjøre akkurat det" og leser lengselsfullt i avisen om småbarnsfamilien som bare bestemte seg for å dra to år på jordomseiling.Eller en gang jeg så et program på TV som ikke har blitt slettet fra hardisken ennå av en eller annen grunn....Familien som bestemte seg for å ta ett år i ødemarka, uten strøm og vann. Så fantastisk å gi seg selv en slik time out fra en verden som er preget av full gass hele døgnet!
Vel...vi, familien vår på to voksne, en tenåring og en firbent krøllete hund ble overrumplet denne sommeren, og tok et VALG. Et valg der også TID ble et diskusjonstema.Vi var så inderlig heldige, og fikk muligheten til å kjøpe en gammel prestegård i Danmark.Det var vill jubel og begeistring hos oss i vår lille familie da alt var på plass med kjøp og overtagelse....Vi er av den spontane sorten, så når folk rundt spurte "....men har dere TID til dette da?" Ja, da var det vanskelig å forstå spørsmålet, og også litt meningsløst å finne argumentene for å forsvare vårt påfunn. Joda, det har vi tid til! Vi som jobber fullt, har prosjekter gående i fritiden, en hjemmeboende datter som har begynt på videregående og spiller ikke bare ett instrumet men TO!....voksne barn og barnebarn og oppi det hele, en hund som skal luftes!
Men så er det akkurat det, vi ønsket å bruke tiden vår til å være sammen akkurat her, og å kunne fokusere på å være tilstede i tiden nettopp her, på dette vakre, stille og spennende stedet. Så det å skape rom for å oppleve tiden har blitt et mål for oss, og ikke en belastning eller en tidstyv.
Til deg som leser dette, så håper vi du en vakker dag kommer innom og opplever litt TID sammen med oss! Du er hjertelig velkommen.....hvis du har tid :)
Bilde over: Stranden i Tannishus (20 min.fra gården)
Bilde under: Den Gamle Præstegård i Ugilt, DK
 

2 Kommentarer på Mer tid.....JA Takk!:

Kommentarer RSS
Aina Enstad on mandag 7. januar 2013 22.41
Rett på kornet, Laila! Tiden er det eneste vi har nok av - uten tiden er vi ingenting... Bruk tiden og gjør den til din! Fra min tid som Tårnfrid med tre i barnehagen husker jeg følgende episode: Jeg: "Nå må dere skynde dere!" Hvorpå fireåringen sier:" Hvorfor må vi skynde oss hele tiden, mamma - vi rekker jo alltid det vi skal..." Godt poeng som jeg av og til minner meg selv på når jeg føler at tiden ikke helt spiller på lag med meg. Prøv det - det funker! Lykke til med Den gamle Præstegård, jeg vil garantert ta meg tid til et besøk.
Svar på kommentar
 
Laila on mandag 7. januar 2013 22.47
He,he...Ja, barna har vi nok å lære av! De gir oss de ærlige og spontane svarene vi trenger:) Da gleder jeg meg Aina, til vi ses og deler tid på Præstegården!

Legg til kommentar

Navn:
E-postadresse: (Obligatorisk)
Hjemmeside:
Kommentar:
Gjør teksten større, fet, kursivert og mye mer med HTML-kode. Vi viser deg hvordan.
Post Comment