Den Gamle Præstegård - Stedet for de gode opplevelser!
RSS

Siste innlegg

Er du konflikt kompetent?
Og Efteråret kom med GLÆDE!
En hyllest til hylleblomsten!
Forskjellig - så herlig!
Om å finne tonen...

Kategorier

april/mai
April/mai 2013
Februar 2013
Januar 2013
JIPPI ! August/september 2013
Juni/Juli 2013
Mars 2013
oktober
drevet av

Min blogg

Er du konflikt kompetent?

Er du et konflikt kompetent menneske?
 
 
«Det motsatte av en riktig påstand er en uriktig påstand, men det motsatte av en dyp sannhet kan være en annen dyp sannhet»Niels Bohr
 
Stedet for de gode opplevelser!  Det er det jeg forbinder med Den Gamle Præstegård. En ting er de fysisk vakre og rolige omgivelser noe annet er våre indre tanker og opplevelser vi går og bærer på. Disse må også være på plass når vi ønsker eller  skal ha en god opplevelse.

Og Efteråret kom med GLÆDE!

Og så kom efteråret/høsten med glæde!
HURRA!Vi er så stolte og glade for at præstegårdsølet "KROMPENS GLÆDE" gikk av med seieren i "VM i Håndbrygg" i Hjørring kommune. veldig artig at Den Gamle Præstegård i Ugilt skal stå for leveransen av festival ølet for Stygge Krumpen festivalen i 2014, dette blir utrolig spennede! Kjell har gjort en flott jobb med å brygge denne herlige Pale Ale, og har virkelig blitt bitt av "ølbryggerbasillen".

En hyllest til hylleblomsten!

En hyllest til Hylden!
 
   
Sommeren kom med et brak til Den Gamle Præstegård i Ugilt her i Danmark. Det har derfor vært en utrolig flott tid her med masser av blomster og enormt med frukt! Kirsebær, moreller, rips, stikkelsbær, bringebær, jordbær. Bare for å nevne noe av det man kan meske seg med her på gården for tiden.
Men det er den herlige hyldeblomsten jeg skal gi litt oppmerksomhet nå, for det er det bare uante mengder av her.

Forskjellig - så herlig!

Forskjellig - så herlig!
 
hvitveis i forskjellige fargerSå har vel endelig våren kommet? De to siste månedene har konstant holdt oss på tå hev når det gjelder å få oppleve varme, solrike dager som skulle få naturen til å eksplodere i grønn glede. Nå er den her, helt sikkert! Kontrastene har vært store mellom dagene, men også klimaet mellom  Norge og Danmark. Denne våren har vi kunnet reise fra Prestegården etter utelunsj i solveggen til hvitt skiføre i Norge.

Om å finne tonen...

Vi har alle en egen tone i oss, en tone vi oftest ønsker skal klinge vakkert. Vi fødes med vår egen helt spesielle tone som vibrerer og samhandler på forskjellige måter med toner i alt og alle rundt oss. Hele livet bærer vi på vår egen helt unike klang, som noen ganger lyder svakt og forsiktig og andre ganger høyt, klart og målrettet. Innimellom er kanskje denne tonen på leting etter å vibrere og være i samklang med andre rundt seg, og da forsvinner den inn i et mylder av lyder eller også infiltrerer seg og evner å bli til noe større.

Forventninger...

Jeg kjente på forventninger denne helgen, eller rettere sagt, jeg ble bevisst at jeg bærer på forventning. Jeg smaker litt på ordet –Forvent, på dansk betyr jo dette direkte oversatt «å være bortskjemt»! vel, vel…Uansett,  jeg har forventninger til alt som kommer. Og det er denne behagelige, sitrende og lykkefølende opplevelse av forventning jeg gjerne vil dele!  (husk å trykke «mer….»)
I Danmark denne helgen, i alle fall her på gården, ga åpningen på februar et glimt av våren og det som skal komme.

Mer tid.....JA Takk!

TID
 
 
 
 
Hva skjer når vi føler at tiden ikke strekker til? Hva er denne opplevelsen av at tid er noe som bare forsvinner? Ikke for sjeldent har jeg måttet ta meg selv i å klage at "jeg har ikke tid" eller "åh, skulle ønske jeg også hadde tid til å gjøre akkurat det" og leser lengselsfullt i avisen om småbarnsfamilien som bare bestemte seg for å dra to år på jordomseiling.Eller en gang jeg så et program på TV som ikke har blitt slettet fra hardisken ennå av en eller annen grunn.